Jednodnevni festival posvećen obroku - Jauzna fest

Jednodnevni festival posvećen obroku kojemu se svi posebno radujemo – onom za vrijeme stanke na poslu, u školi, na fakultetu - Jauzna fest.

Festival organizira RCK Ugostiteljsko-turistička škola u sklopu EU projekta VirtuOS u suradnji s partnerom Ekonomskim fakultetom iz Osijeka, a svrha mu je osvijestiti vlastiti stil života i prehrambene navike svakodnevne užine te naučiti pripremati zdrave obroke koji se mogu užinati.

Sajam strukovnih zanimanja - Festival pod imenom Jauzna održat će se u utorak, 17. listopada 2023., u dvorišnom prostoru Eurodoma, a program započinje u 9:30 sati.

Na Jauzni će se kuhati, jesti i govoriti o hrani, a o tome zašto je taj obrok toliko važan za naše tijelo, ali važan i kao sociološki fenomen, govorit će poznati kuhari i nutricionisti, influenceri i HR-ovci uz podršku nastavnika, mentora i učenika RCK Ugostiteljsko-turističke škole. Posebno se veselimo dolasku Tomice Đukića (chef Hrvatske nogometne reprezentacije i Restorana Vinarije Josić), poznatim chefovima Damiru Tomljanoviću i Stjepanu Vukadinu te Mariju Mandariću koji će kroz panele i predavanje prenijeti djelić svojeg bogatog iskustva na publiku, otkriti im tajne pripreme ukusne jauzne i pokazati im kako kuhati na zero waste načine, dok će Chef Ivan Đukić, stručnjak za tradicijska jela pripremiti izvrsnu jauznu s našim domaćim namirnicama.

Vjerujemo da će zabavan dio programa biti i Master of Jauzna – B2B natjecanje u pripremi najbolje jauzne! Predstavnici osječkih tvrtki će kuhati,a chefovi Tomljanović, Vukadin i Mandarić će ih mentorirati i uputiti u pripremu Master jauzne te u konačnici i ocijeniti te proglasiti prvog Mastera of Jauzna.

Raduju se vašem dolasku,  a sa sobom obvezno povedite i kolege s posla / škole / fakulteta – jer što je Jauzna bez dobrog društva?! Ulaz je slobodan za sve.

 

 

Izvor: Ugostiteljsko-turistička škola Osijek